Jump to content
CCleaner Community Forums
Kas

Defraggler colours not working

Recommended Posts

After the latest update, the colours are not showing, all I get are shades of grey.

 

I have looked at the Setings and see no way of fixing this. All previous versions were OK. My version is v2.10.424. The Drive Map settings are on Modern View and the Colours are all greyed out, there is no facility to change them.

 

Please can you explain what is wrong ?

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I cannot reproduce/confirm this. And it seems a very weird issue. Are you sure it's only Defraggler?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Version of Windows and 32 / 64 bit and Service Pack level could be useful information.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I cannot reproduce/confirm this. And it seems a very weird issue. Are you sure it's only Defraggler?

 

Yes, it is just my Defraggler. The files are shown in various grey`s on opening and when it is Defragging, yellow shows and brown for the Pagefiles, with a few purple and red`s, but the rest are shades of a pale blue/green colour. It just looks different from my previous versions.

 

I suppose it is OK, but I am sure there were colours shown before on opening instead of grey`s. Perhaps I am mistaken.

 

It works OK, so maybe I am wasting everybodies time and if this is the case, I sincerely apologise.

For the moment, it is probably best to see how it goes.

 

I use Windows XP Home, 32 bit with SP3.

Thank you for your replies.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uninstall and reinstall Defraggler.

 

I have done that and no difference.

 

To make it clearer, please see the following screen shots. If they are normal, please advise, if they are not then what is wrong ?

 

1. defraggler on opening :-

Defrag-open.jpg

 

2. defraggler defragging :-

Defrag-Defragging.jpg

 

3. Colours panel - completely useless :-

Defrag-colours.jpg

 

These screen shots shound clarify the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That is the correct display for Modern View. Switch to Original View or Custom View and see what happens.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kroozer is partially right. You do need to switch views to change colors.

 

But you cannot change them under Original View either.

 

You must use Custom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That is the correct display for Modern View. Switch to Original View or Custom View and see what happens.

 

Switched to Custom View as suggested by yourself and Power. On opening, the small squares have changed to bars and still there is no colour at Opening or Analysing. The only colours that appear are on Defragging. All other views are in grey, opening and analysing. Here are the screen shots :-

 

Custom View at Opening :-

Defrag-Custom.jpg

 

Custom View Defragging :-

defrag-CustomDefragging.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you want it to show in blocks, you must select the block view, not bars.

It appears you have selected bars view as your default.

 

As for the grey, that is normal.

 

Defraggler has no way of knowing if a file is fragmented/page file/etc until AFTER it analyzes a drive.

Sure, it may have analyzed a drive in a prior defrag, but non-fragmented files may become fragmented since last defrag.

 

Therefore, the colors only appear after analyze, because this is the point at which Defraggler has indexed all the files & knows the state of each.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you want it to show in blocks, you must select the block view, not bars.

It appears you have selected bars view as your default.

 

As for the grey, that is normal.

 

Defraggler has no way of knowing if a file is fragmented/page file/etc until AFTER it analyzes a drive.

Sure, it may have analyzed a drive in a prior defrag, but non-fragmented files may become fragmented since last defrag.

 

Therefore, the colors only appear after analyze, because this is the point at which Defraggler has indexed all the files & knows the state of each.

 

Thanks so much for the explanation. I fully understand and have now switched to Block view. All is working fine as per your comments.

 

The matter is now fully answered and I sincerely thank all who helped. Sorry to lumber you all with what is obviously an elementary matter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am just glad that we were able to help you! :)

 

Confucius say :-

 

"Man who make mountains out of mole hills, make little progress".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...