Jump to content
CCleaner Community Forums
deeno

WINDOWS GENUINE ADVANTAGE VALIDATION TROUBLE

Recommended Posts

all right guys!

microsoft suport told me CCleaner is the problem and all i have to do in order to fix it

is reinstall winXP!!! are they nuts?

 

then i searched the web, and found this forum.

have read all the topics about it, tried all thats been suggested,... still no sucess...

 

any idea/suggestion?

 

for example in IE-Options-Programs-Addons there should be the WuWebControlClass i think...

i dont have it... instead there is a MuWebControlClass...? is that correct?

 

please help!

 

thanks in advance!!!

deeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think there should be two classes;

* MUWebControl Class

* WUWebControl Class

 

I think one is "Microsoft Update" and the other is "Windows Update".

These are just ActiveX components, if they are removed, then as far as I know, the next time you visit the Windows Update website, it will prompt you to install the Windows Update ActiveX component since it cant find it.

WGA (Windows Genuine Advantage) is junk and loathed by alot of people.

Share this post


Link to post
Share on other sites
for example in IE-Options-Programs-Addons there should be the WuWebControlClass i think...

i dont have it... instead there is a MuWebControlClass...? is that correct?

i dont have either of them.

Share this post


Link to post
Share on other sites

All I have is MUWebControl Class and everything is working.

 

If I recall correctly, WUWebControl Class was required when Windows updates and Office updates were separate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

so what should i do then?

is there any way to add WuWebControlClass? maybe then its gonna work...

 

PS thanks for tryin to help!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you need it, it should load from the Microsoft Update site. This article Use Microsoft Update states "Depending on your system, this may include installing two ActiveX controls ..." (which may be why I only have one) and gives step-by-step instructions.

Share this post


Link to post
Share on other sites

all right guys!

microsoft suport told me CCleaner is the problem and all i have to do in order to fix it

is reinstall winXP!!! are they nuts?

 

then i searched the web, and found this forum.

have read all the topics about it, tried all thats been suggested,... still no sucess...

 

any idea/suggestion?

 

for example in IE-Options-Programs-Addons there should be the WuWebControlClass i think...

i dont have it... instead there is a MuWebControlClass...? is that correct?

 

please help!

 

thanks in advance!!!

deeno

 

Are you referring to MS Support by phone? Or are you referring to the MS WGA forum? CCleaner does not affect the WGA Tool. Can you be more clear about what the problem is?

 

If you have a valid copy of Windows, and you are not being validated there are few things that you can do.

 

1. First read this. Download and run that tool, and save the log somewhere easy, such as your desktop.

 

2. Next, post the log in the WGA Forums copy/paste it. Would you post the log here as well? I'm curious as to what it says, be sure to delete your Product Key information near the top of the log please.

 

 

I am absolutely stunned that MS Support blamed CCleaner, although you haven't said what the problem is so that might clear things up a bit. I would like to add that no CCleaner users have noticed a conflict with the WGA Tool thus far.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am absolutely stunned that MS Support blamed CCleaner

 

I however am not. Don't forget the Hotfix Uninstallers problem that's caught just about all of us out from the beginning when the $hf_mig$ folder was emptied accidently of course. And the more current IE7 Beta and WMP 11 Beta uninstallers being deleted, therefore for MS to blame CCleaner doesn't suprise me - but if they're going to outright claim CCleaner is destroying something that it doesn't or never has then it's a very low blow and a cheap shot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

guys thanx again for tryin to help!!!

 

 

> Are you referring to MS Support by phone? yes

 

> Third-Party Products That Conflict with Windows Update - link broken

 

please find the end of the log attached

i havent posted it to WGA forums yet...

 

problem is: error 0x80240020

 

ServiceID + SID i have xxxxxxx-ed-out (i dont know if this is the product key info you were writin about)

 

also i've tried the windows checkup list - link ... no luck

(i am using spybot, tried also disabling start-ups, in safemode and not, error 0x8007043C)

 

hope this is enough info...

WinUpdLog.txt

WinUpdLog.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've read this thread & don't understand just what the problem is.

 

Do you have the WGA installed?

 

You can validate your Windows HERE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried the fix in Microsoft Support Article 910341 ?

 

 

thats the one mate!!!

 

thank you so much!!!

how incompetend is microsoft support, suggesting me to reinstall winXP, instead of showing me this link...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...