Jump to content
CCleaner Community Forums
alanbo

v5.44.6575 not cleaning on startup

Recommended Posts

Windows 10 Pro 64 bit v. 1803 including all current updates

&

Windows Home 64 bit 1803 including all current updates

CCleaner v5.44.6575 64 bit free version

Since upgrading to v.44.6575 CCleaner does not clean on startup, even though that option is selected in Options/Settings. The CCleaner icon in the taskbar says "CCleaner (Cleaning...)" but does not show a percentage like previous versions. When opened CCleaner is not cleaning, so the taskbar icon never reverts to "CCleaner monitoring is active" after cleaning.

When reverting to v.5.43.6522 it behaves as it should - cleaning on startup, correct taskbar icon messages.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Absolutely same problem here -

Tested on 2 ASUS Laptop with:

Windows 10 Pro 64 bit v. 1803 including all current updates
CCleaner v5.44.6575 64 bit free version.

When my laptop starting up - in tray icon I see for a few seconds the icon of CCleaner and after that its gone.

When I check manualy after that - I see many files for cleanup -
So I confirm - CCleaner v5.44.6575 not delete them at startup.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wasn’t that one of the issues with v5.44 and we were telling users to go back to an earlier version???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

Using Windows 10 Professional build 17744 (Insider preview, slow ring) and CCleaner free edition 5.46.6652.

I have the same problem: CCleaner is set to clean on startup, but doesn't actually do anything. Every other function appears to work well.

Great program!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do  you have skipuac enabled in ccleaner preferences?

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Nergal said:

Do  you have skipuac enabled in ccleaner preferences?

Yes I do. It's been enabled ever since that setting became available.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

1 hour ago, Ben Piriform said:

@PierreS @PVasileff @alanbo

Are you able to provide some further information to help with our investigation. For example what anti virus solution are you using?

I'm using Windows Defender, the built-in anti-malware protection. No other resident protection. If you need more specific info, don't hesitate to ask.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Windows 10 Pro 64 bit v. 1803 including all current updates

&

Windows Home 64 bit 1803 including all current updates

now upgraded to CCleaner v5.46.6652 64 bit free version but still the same problem

Comodo Internet Security Essentials free version 10.2.0.6256

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, PierreS said:

 

I'm using Windows Defender, the built-in anti-malware protection. No other resident protection. If you need more specific info, don't hesitate to ask.

@Ben Piriform I just sent a crash report. I used the same email address as here so you can identify me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
39 minutes ago, Ben Piriform said:

@PierreS was the crash in relation to this startup issue?

I assume so, it occurred just as I was logging on to my computer, and CCleaner is set to clean at startup…

Share this post


Link to post
Share on other sites

same problem here
i'm using windows 7 ultimate 64x sp1
cc 5.46.6652
avast antivirus
ccleaner is trying to clean for 10 minutes, but didn't crash yet

limpando.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...