Jump to content

CCleaner not deleting any files


len22

Recommended Posts

Hi,

 

Windows 10

 

CCleaner not deleting any files

 

Just installed new version of ccleaner as old one was not deleting any files...New version still not deleting on cleaning..Anyone else got problems??

 

Thx len..

Link to comment
Share on other sites

Hi,

 

Previous version same not deleting so updated....Now running ccleaner v5.16.5551 64bit..win10 fully updated..

I run the Analyze and run cleaner..All seems OK to work..analyze again and all still there, I have check folder where files are stored they are all still there and I can delete them manually.. I have shut down and restarted..Still the same..All seems to work OK  until analyse and still there....No error messages..

How am I running CC..Just installed and press icon and it starts run cleaner..????

 

Thx...Len

Link to comment
Share on other sites

Hi all,

 

Still no luck deleting, I have uninstalled CC and reinstalled version 5.13 64bit..which now deletes Edge files..

 

Strange this problem has not been sorted yet..

 

Thx Len

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Where's the issue, Edge like all other non-internet-explorer browsers must be fully exited (sometimes including a dllhost.exe) before cleaning. This also includes many Windows UI apps (Such as Windows Mail) and any applications that use Windows' inbuilt html renderer (such as Outlook). It's not the fault of ccleaner

 

ADVICE FOR USING CCleaner'S REGISTRY INTEGRITY SECTION

DON'T JUST CLEAN EVERYTHING THAT'S CHECKED OFF.

Do your Registry Cleaning in small bits (at the very least Check-mark by Check-mark)

ALWAYS BACKUP THE ENTRY, YOU NEVER KNOW WHAT YOU'LL BREAK IF YOU DON'T.

CCLEANER, RECUVA, DEFRAGGLER AND SPECCY DOCUMENTATION CAN BE FOUND AT  https://support.piriform.com/hc/en-us and  https://www.ccleaner.com/docs

Pro users file a PRIORITY SUPPORT request at https://support.piriform.com/hc/en-us/requests/new

link to WINAPP2.INI explanation

Link to comment
Share on other sites

Where's the issue, Edge like all other non-internet-explorer browsers must be fully exited (sometimes including a dllhost.exe) before cleaning. This also includes many Windows UI apps (Such as Windows Mail) and any applications that use Windows' inbuilt html renderer (such as Outlook). It's not the fault of ccleaner

 

Hi, all,

 

Strange that CC version 5.13 64bit..deletes Edge files, have MS done something to stop cleaning in 5.16??

 

 

Len

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Who knows. I know 5.16 (CCleaner portable version) on the Win10 laptop I used it on would only sometimes clean Edge, i.e.; after the computer had been on for several minutes. CCleaner definitely won't clean Edge soon after a Windows startup/restart while all that background junk Windows is downloading is resident.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

And my 5.16 seems perfect cleaning when I do what I said, I've never even had to kill dllhost, but others have reported it. It only works, when I manual clean in ccleaner as opposed to monitor, and I do use edge as my main browser.

 

ADVICE FOR USING CCleaner'S REGISTRY INTEGRITY SECTION

DON'T JUST CLEAN EVERYTHING THAT'S CHECKED OFF.

Do your Registry Cleaning in small bits (at the very least Check-mark by Check-mark)

ALWAYS BACKUP THE ENTRY, YOU NEVER KNOW WHAT YOU'LL BREAK IF YOU DON'T.

CCLEANER, RECUVA, DEFRAGGLER AND SPECCY DOCUMENTATION CAN BE FOUND AT  https://support.piriform.com/hc/en-us and  https://www.ccleaner.com/docs

Pro users file a PRIORITY SUPPORT request at https://support.piriform.com/hc/en-us/requests/new

link to WINAPP2.INI explanation

Link to comment
Share on other sites

And my 5.16 seems perfect cleaning when I do what I said, I've never even had to kill dllhost, but others have reported it. It only works, when I manual clean in ccleaner as opposed to monitor, and I do use edge as my main browser.

 

Hi,

 

OK I have tried your theory, I cleaned my computer in CC version 5.13 64bit nothing left there... Uninstalled and reinstalled V5.16 I used the internet a lot with edge, I used my outlook mail and BT mail. Facebook and Flickr... I then tried CCleaner and yes...all files still there....Can you please try something for me  When you analize all the files come up, and you then press Run cleaner..All files will go..Can you then repeat, analize are your files still there..???  Because mine are and I can right click on them and open containing file and delete from there...Not sure if it's my HP pavilion 23 it does not like...So unistalling CC version 5.16 64bit and reinstalling V5.13 64bit which I know works...

 

Anyone from CCleaner got any comments???

 

 

Thx Len

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

How many ways do I have to say the answer, in this particular thread, before you realize an answer is given. So far proof has been that this is an issue within Edge and not ccleaner. If anybody has proof to disabuse me of the belief that your edge is not at fault, feel free.

 

ADVICE FOR USING CCleaner'S REGISTRY INTEGRITY SECTION

DON'T JUST CLEAN EVERYTHING THAT'S CHECKED OFF.

Do your Registry Cleaning in small bits (at the very least Check-mark by Check-mark)

ALWAYS BACKUP THE ENTRY, YOU NEVER KNOW WHAT YOU'LL BREAK IF YOU DON'T.

CCLEANER, RECUVA, DEFRAGGLER AND SPECCY DOCUMENTATION CAN BE FOUND AT  https://support.piriform.com/hc/en-us and  https://www.ccleaner.com/docs

Pro users file a PRIORITY SUPPORT request at https://support.piriform.com/hc/en-us/requests/new

link to WINAPP2.INI explanation

Link to comment
Share on other sites

How many ways do I have to say the answer, in this particular thread, before you realize an answer is given. So far proof has been that this is an issue within Edge and not ccleaner. If anybody has proof to disabuse me of the belief that your edge is not at fault, feel free.

 

Hi,

 

It may well be Edge, However......Can you please explain why CC ver 5.13 cleans ALL Edge files.......Ver 5.16 DOES NOT.....Just saying...

 

 

Thx Len

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

no member will know for sure, we are all just 'users' like you.

ideally you want a Dev Team member to chime in, but that's rare to say the least.

 

my spin on it, by some fluke, cc v5.13 and whatever version of Edge was at at that time, happily liked each other.

who knows, instead of reverting CC to work with the current Edge, maybe CC v516 will work with that old Edge version.

 

since release, Edge has been a work-in-progress and CC, at each release, has been playing catch-up.

currently they are out of sync (so to speak) obviously but hopefully the next version of CC (or Edge!) could fix that.

Backup now & backup often.
It's your digital life - protect it with a backup.
Three things are certain; Birth, Death and loss of data. You control the last.

Link to comment
Share on other sites

no member will know for sure, we are all just 'users' like you.

ideally you want a Dev Team member to chime in, but that's rare to say the least.

 

my spin on it, by some fluke, cc v5.13 and whatever version of Edge was at at that time, happily liked each other.

who knows, instead of reverting CC to work with the current Edge, maybe CC v516 will work with that old Edge version.

 

since release, Edge has been a work-in-progress and CC, at each release, has been playing catch-up.

currently they are out of sync (so to speak) obviously but hopefully the next version of CC (or Edge!) could fix that.

 

Hi,

 

Thx for the input...

 

My V5.13 has worked all the time with edge, its just 5.16 that's the problem..

 

As for Dev team chiming in,,, they should have one permanently on this site to help out..I think that is a disgrace that there is no one.....

 

 

Len

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Hi,

 

Thx for the input...

 

My V5.13 has worked all the time with edge, its just 5.16 that's the problem..

 

As for Dev team chiming in,,, they should have one permanently on this site to help out..I think that is a disgrace that there is no one.....

 

 

Len

 

Hi Len,

I registered here just to try and help you out.

 

Like yourself, I too have had this problem and have found two possible solutions.

I hope this works for you too.

 

If you have the Pro version, try this:

Open CCleaner, then go to Options ---> Monitoring and untick "Enable browser monitoring".

It should now work.

41809d1444374819t-how-can-i-stop-ccleane

 

Failing that, or for those who don't have the pro version, there is a less than ideal way but it works nonetheless......

 

Close dllhost.exe prior to cleaning.

Two ways of doing this:

Open task manager on your pc/laptop, go to the 'details' tab, reorganise by name and find and delete all instances of dllhost. Then run CCleaner immediately as the dllhost has a tendency to return after a short time.

 

Or for those who understand bat/batch files, try to use a bat file like this:

@echo off 

taskkill /f /im dllhost.exe

start "" "C:\Program Files\CCleaner\CCleaner64.exe" /AUTO

 

There, hope that solves the problem for you. It worked for me.

 

edit: additionally, you could try this - 

In your PC/laptop settings go to Privacy and then scroll down to Background Apps and turn Microsoft Edge off. This will stop it from running in the background.

To confirm you may have to reboot.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.