Jump to content
CCleaner Community Forums

"host waiting" after ccleaner


Recommended Posts

Hello!

 

Used ccleaner basic clean up (registry and file clean up) on W8.1 pc and now i have problems browsing. Findng a host is extremely slow. For ie but also Chrome. I gues dns cache is flushed/removed so it could take a bit longer but not his long. What to check, any suggestions? All appl are up to date and no infections as far as i know.

 

Thanks :)

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

one piece of the puzzle you could try to put back is the backup offered by the registry cleaning process, if you took up the offer?

 

what's your AV?

did you use the default settings when running CC?

how much time passing are we talking about?

Backup now & backup often.
It's your digital life - protect it with a backup.
Three things are certain; Birth, Death and loss of data. You control the last.

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

I gues dns cache is flushed/removed

 

It would only clean DNS Cache if you enabled it to do so, I think the cleaner for it is off by default.

 

Perhaps rebooting, or unplug then plugin the electrical power for your modem could solve the issue - well that's what many ISP's will tell people to do first.

 

If you suspect it's DNS related perhaps go into the Windows services and make sure DNS Client is enabled and running (or restart it if it is already running). One caveat though is if you use a big HOSTS file like that from MVPS.org, etc., they either recommend or automatically turn off the DNS Client because with a large HOSTS file having it enabled and on can significantly slow down your Internet connection.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...