Jump to content
CCleaner Community Forums

Win7 x64 SkipUAC not launching CCleaner window


Recommended Posts

Win7 x64 Ultimate

 

I have one desktop PC where this function is not working. I've investigated as far as I can - the scheduled task exists, when it runs I can see CCleaner64.exe spawn in Task Manager, but it then closes after a second and the main window never appears. The status of the task changes from 'Ready' to 'Running', but it gets stuck on 'Running' forever until either I log out or restart the PC. I cannot manually end the task either, it remains in the 'Running' state, event though there aren't any ccleaner processes in Task Manager anymore. If I disable SkipUAC by deleting the task, CCleaner and /AUTO work as expected.

 

The task action points to "C:\Program Files\CCleaner\CCleaner.exe" $(Arg0). If I change that to CCleaner64.exe, then CCleaner is launched, but still prompts for elevation. When changed back to CCleaner.exe, I get the above described behavior. I've also tested similar tasks to launch other apps elevated, and they work fine.

 

UAC is enabled to the default level. However there is a slightly different setup on this PC - it uses the default (built-in) Administrator account, which has been renamed, and I manually changed the UAC group policy setting to enable Admin Approval mode:

 

secpol.msc > Local Policies > Security Options > User Account Control: Use Admin Approval Mode for the built-in Administrator account > Enabled

 

Let me know if you need any more info to try and reproduce the error.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...