Jump to content
CCleaner Community Forums
Lord Frog

Blue Screen on Defrag during boot.

Recommended Posts

I am Currently running Windows 7 Ultimate x64 Edition with latest updates and patches.

 

I downloaded Version 2 Beta and tried the defrag on boot option and recieved a Blue Screen O'Death.

 

I will post later with the error number but as a heads up to other Windows 7 Users try on a virtual machine or something first.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unnecessary remarks removed by moderator. Please keep on topic Mr Don.

 

 

Have you by chance tried the compatibility mode to test it in?

Right click on Defraggler & choose properties.

Go to compatibility tab & choose an older OS like Vista or XP & click ok.

 

Also, try running it in safe mode to eliminate the possibility that a program/setting/malware may be causing interferance.

 

Press f8 key on reboot till safe mode option comes up.

Post back if it runs in safe mode.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you still have the Windows minidump file?

No I don't have the minidump file. But I have a Virtual Machine I can test it in to get another one.

 

Unnecessary remarks removed by moderator. Please keep on topic Mr Don.

 

 

Have you by chance tried the compatibility mode to test it in?

Right click on Defraggler & choose properties.

Go to compatibility tab & choose an older OS like Vista or XP & click ok.

 

Also, try running it in safe mode to eliminate the possibility that a program/setting/malware may be causing interferance.

 

Press f8 key on reboot till safe mode option comes up.

Post back if it runs in safe mode.

Compatibility mode would only work when it is running in the native windows environment. It wopuld have no affect on the pre-boot defragmentation of a hard-drive since windows doesn't load. Same thing for the safe mode this wouldn't affect the pre-boot defrag either.

Share this post


Link to post
Share on other sites

post-33313-003873000 1288110673_thumb.jpgScreenshots.pdf

 

Above I have attached a couple of screenshots of the setting I selected and a picture of the Blue Screen.

 

I can not find my windows minidump file.

 

If I can offer anything else to help let me know.

 

Edit: The error code at the bottom is 0x00000074

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have a look here

 

http://support.microsoft.com/kb/326679

 

Also if you used your ccleaner before looking for the minidump (it's in c\windows for those who don't know) then it will be gone as cc cleans them. Trick is to move the dumpfile to your desktop before you clean if you want to keep it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...