Jump to content
CCleaner Community Forums
johan

Language file missing!

Recommended Posts

Hello!

 

After updating to newest version of ccleaner the swedish language file doesn't work! I think this is very strange because i have 2 computers

and on my other computer the swedish language file does work. I have installed and reinstalled after reboot but same thing happens. When

i choose swedish translation i get english translation instead. I have tested the other languages and all seems to work but not swedish and not norwegian.

If i install the previous version of ccleaner the swedish language file works. Why does the swedish language file work on one computer but not the other.

Strange!

 

Please help

 

kind regards

 

johan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Changing the language (CC v2.32) from dutch to swedish/norwegian and back does work on my computer (Windows XP) without any problems.

 

Some suggestions:

1. Are both CC programs of the same version ? (e.g. v2.32)

2. The application folder where CC is installed should have a sub-folder called "Lang" Check out if there's a file called "lang-1053.dll" (swedish version) or "lang-1044.dll" (norwegian version) in that particular folder. If CC can't find the appropriate language file then it will use the embedded english text instead.

3. If it works with CC v2.32 on one computer then copy that "*.dll" file to the other computer.

4. Download CC again. It could have gotten damaged while downloading.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello!

 

The the dll file i present in the language folder. Have downloaded the program many times with the same result. When reinstalling previous version

the swedish language works.

This is wired!

 

Kind regards

 

Johan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello!

 

This must be som kind of bug. Because down grading to previous version solves the problem. But i have fixed it this way. I downloaded

previous version and copyed the language file. Uppgraded to newest version and replaced the language file. Then everything works.

 

I would like to report this as a bug!

 

Kind regards

 

Johan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello!

 

I have seen this same issue on some of my friends computers. This issue seems only to appear on Windows Vista Ultimate 32 bit.

A strange issue that needs to be solved.

 

Kind Regards

 

Johan

Share this post


Link to post
Share on other sites

It looks like CC makes an error while unpacking/installing files in that particular Operating System. It looks like two pointers are mixed up/are wrong and then both the norwegian and the swedish language file get corrupted.

 

Does the same problem occur on your friends' computer with the norwegian file in that same O.S., as well ?

 

The files in the attachment are the language files from CC v2.32 from my (dutch) computer (Windows XP). These are the most recent language files for swedish and norwegian.

 

The list with languages to be selected (""Options"", ""Settings"") can be improved. Below the improvements.

1. ""Danish"" => ""Dansk (Danish)"".

2. ""Norwegian"" => ""Norsk (Norwegian)"".

Edited by Willy2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello!

 

Yes it behaves exactly the same on my friends Vista Ultimate 32 bit!

 

It seems only to affect Vista Ultimate.

 

 

Kind regards

 

Johan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Post the two corrupted CC language files (norwegian and swedish) here in this thread. Then the Piriform folks can see what has gone wrong with those files.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello!

 

Checked another Vista Ultimate computer to day. It has the same issue but with one difference only english language file works. All other

languages doesn't work. They are present in the language folder, but nothing happens when you try to change language.

 

Kind Regards

 

Johan

Share this post


Link to post
Share on other sites

When CC can't ""translate"" text strings at all then it seems all *.dll fies are ""overlooked"" by CC. Because the english version is in CC itself.

 

It seems CC v2.32 can't properly install itself on a Vista Ultimate 32 bit computer. A lot of other users of this Windows version could have experienced the same problems but they are quite capable/content using the english version. So, they didn't notice that changing the laguage causes problems.

 

Can users with Vista Ultimate 32 bit installed and who read this post tell us whether, on their computer, CC v2.32 has problems finding the appropriate language file when they change the language ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, we'll look into this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello!

 

After uninstall of Recuva the translation of CCleaner works again. Is there some kind of conflict between the programs.

Didn'T even need to uninstall CCleaner, immediately after uninstall of Recuva. The translation works again. The thing

i saw was that everything was reset to default settings every settings i have done was gone.

 

Kind Regards

 

 

Johan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...