Jump to content
CCleaner Community Forums
Sign in to follow this  
abu aufa

SpeedFan setting

Recommended Posts

I have difficulty in setting of fan system temperature. any help appreciated ?

 

Look at the following attachment,

 

mCNzOs.jpg

 

My fan system temp is 127C, am I in trouble or is it normal ?

 

thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

That seems pretty hot, but you could check it out against HDTune (Free) to see if you come up with the same reading.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Better call the fire department. If it was less than that hot you could kiss your computer goodbye.

 

There is probably no temperature probe connected to the motherboard for that reading. Often there is a few unused connections for future upgrades or from a previous computer model. When there is they either read extremely cold or extremely hot. 127C is probably the maximum temperature your motherboard can detect. Not that it needs to as anything that temperature would melt/burn. :D

 

 

EDIT: I noticed a reading of -1C for an auxiliary probe. There is no probe connected here either. -1C must be the minimum for your mobo. Not that it needs it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That seems pretty hot, but you could check it out against HDTune (Free) to see if you come up with the same reading.

 

I'll try it, Tom. :) thanks

 

free version has limited functions but anyway my HD error free.

Edited by abu aufa

Share this post


Link to post
Share on other sites

EDIT: I noticed a reading of -1C for an auxiliary probe. There is no probe connected here either. -1C must be the minimum for your mobo. Not that it needs it.

 

For aux, sometimes occurred between 0C and -1C, any idea ? :unsure:

 

I added the side fan to blow in that is connected to sys fan connector on the motherboard but SF didn't read either RPM and temperature :huh: whether it is possible the connector is damaged or not functioning :unsure:

Edited by abu aufa

Share this post


Link to post
Share on other sites

127 is the maximal value of a signed byte. So I think it's not the actual temperature...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does the sys fan work?

I don't know where it is plugged, I just saw unused sys fan connector/port so I plugged side fan connector on it.

 

127 is the maximal value of a signed byte. So I think it's not the actual temperature...

 

I think so.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...