Jump to content
CCleaner Community Forums
Torres

System Volume Information

Recommended Posts

When I defrag my main drive (the one with my OS on in this case Windows Vista SP1 Home Premium). The status at the end always says "Defrag Failed", I have located the problem to be with any fragments in the System Volume Information folder.

 

Can you please, get Defraggler to remove fragments from this folder successfully or at least hide any fragments from that folder so that the Status does not always come up with "Defrag Failed".

 

I found this error when using version 1.01.073 but I did noticed it in earlier version as well.

 

Ps Great Program but I guess everybody know that by now. Keep up the good work!

defraggler.exe._1_1_73__2008_05_16_10_36_.1.txt

defraggler.exe._1_1_73__2008_05_16_10_36_.1.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

So I can feel like I'm contributing in some small way, I'll add another that won't defrag/causes defrag to fail :::

 

C:\Windows\System32\wbem\Logs\WMITracing.log

C:\Windows\System32\LogFiles\Scm\SCM.EVM

and

like the other two individuals, nothing from C:\System Volume Information is defragging/causes the degrag to fail.

 

Anyone have any idea why it's doing this? When I get on next, I'll post the Defraggler debug log in here so someone might get a better idea.

Oh, and I'm running Vista 32bit SP1, although I'm not sure which version, but upgraded from home. Or something ^_^

 

Be well, and hope this helps.

Defraggler.exe._1_1_73__2008_05_16_06_20_.txt

Defraggler.exe._1_1_73__2008_05_16_06_20_.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^^

 

Log added in. Tested each one seperately.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you defagging the drive by right clicking in the drive list and selecting 'Defrag Drive', or by selecting the files from the drive list?

 

:)

MrRon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here is what I did when doing the debug test.

 

1. Click Analyze

2. Select all via check box

3. Defrag Button on right hand side.

 

Ps I think this happens if I just click "Defrag Drive" via the menu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

v1.01.068

 

By selecting files in the list, when a file was non-writable, because used by Windows, Defraggler skipped it, also by clicking on Defrag Drive.

 

v1.01.073

 

Now, by selecting files in the list, instead of skipping the file, the software stops ( 'Defrag Failed' ) and not defrag the other files selected.

But by clicking on Defrag Drive, it's skipping normaly.

 

( sorry if my English isn't perfect, i'm French )

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having the same issue with it simply stopping when I try to defrag specific files. Oddly enough the problem only exists on my Vista SP1 laptop whereas my XP SP3 desktop doesn't have any issues with the latest version of Defraggler. I simply reinstalled the previous version on my laptop, as all I use Defraggler for on that is to defrag what fragmented files it finds (as anything more may bring back the temp file problem I had been having before).

Share this post


Link to post
Share on other sites

We're looking into this issue and hope to have a fix really soon.

:)

MrRon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...