Jump to content
CCleaner Community Forums

ActiveX error message


Recommended Posts

On my normal W98SE computer, CCleaner ver. 1.19 runs fine.

 

On my wife's puter also W98SE, when the same CCleaner ver. 1.19 =

runs, I get the error screen: "Runtime error 429 ActiveX component can't create =

object"

 

On my computer, ActiveX is disabled, still CCleaner runs OK.

 

On my wifes computer, not sure of ActiveX status yet, but doubt it is disabled.

 

What is the problem with that error message and how to fix it?

 

TIA

Link to post
Share on other sites

ActiveX in IE (which is probably what you disabled) is different than ActiveX in the operating system (but only slightly).

 

Try:

Start, Run...

regsvr32 "C:\Program Files\CCleaner\CCSubTimer.dll"

regsvr32 "C:\Program Files\CCleaner\CCSystem.dll"

regsvr32 "C:\Program Files\CCleaner\CCListView.ocx"

regsvr32 "C:\Program Files\CCleaner\CCTab.ocx"

regsvr32 "C:\Program Files\CCleaner\CCTreeView.ocx"

try each one until it works again ;)

(I'm not sure which ones are really supposed to be registered, because the installer's details window flies through so fast)

Click here if CCleaner Issues are re-appearing

 

DjLizard.net

DjLizard.net wiki

Dial-a-fix

Dial-a-fix tips

DjLizard.net software support forum

 

Do you live in Bradenton, Sarasota, Tampa, or St. Petersburg, Florida? Visit Digital Doctors where I work :)

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...
ActiveX in IE (which is probably what you disabled) is different than ActiveX in the operating system (but only slightly).

 

Try:

Start, Run...

regsvr32 "C:\Program Files\CCleaner\CCSubTimer.dll"

regsvr32 "C:\Program Files\CCleaner\CCSystem.dll"

regsvr32 "C:\Program Files\CCleaner\CCListView.ocx"

regsvr32 "C:\Program Files\CCleaner\CCTab.ocx"

regsvr32 "C:\Program Files\CCleaner\CCTreeView.ocx"

try each one until it works again ;)

(I'm not sure which ones are really supposed to be registered, because the installer's details window flies through so fast)

 

 

 

 

 

reply: I'm pretty naive about all of this. I don't even know what ActiveX is whether in IE terms or otherwise. But i did try the five lines about. the first two generated : "Load Libray (" the line..") failed. The specificed module could not be found. the last three "suceeded," but CCleaner still did not run. more suggestions?

thanks. could you email me at b2005erkeley@yahoo? thanks!!!

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...