Jump to content
CCleaner Community Forums

1.39.502 running very slowly


Recommended Posts

Hi all

 

I've been using versions of CC for a couple of years now on 4 different computers, and it's always worked fine. Since I updated to the latest version though, the time taken to run through has gone from a couple of minutes max to over 20 minutes. Even when I rerun straight away, it takes several minutes to run through.

 

I usually run it about once a week or so, and it usually clears roughly 200meg of crap. The amount cleared hasn't changed.

 

Nothing else has changed and my lappie is working fine with every other application. Is it possible to download an earlier version? Any other suggestions?

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

I take it you are xp?

 

Perhaps you could try a version back and see if it is CCleaner or your system

 

http://www.filehippo.com/download_ccleaner/

 

Did you download ( as we all do) over the top of the last version?

 

If it still isn't right with an earlier version perhaps you could try an uninstall and make a fresh start to see if that makes any difference.

CCleaner documentation can be found here

https://www.ccleaner.com/docs/ccleaner

Support contact

https://support.piriform.com/hc/en-us/requests/new

support@ccleaner.com

 

Link to post
Share on other sites
I take it you are xp?

 

Perhaps you could try a version back and see if it is CCleaner or your system

 

http://www.filehippo.com/download_ccleaner/

 

Did you download ( as we all do) over the top of the last version?

 

If it still isn't right with an earlier version perhaps you could try an uninstall and make a fresh start to see if that makes any difference.

Hi there

 

Thanks for the quick reply. When I try to download an earlier version the link takes me to the current version, unless I'm missing something obvious. (edited - I was - now downloading OK)

 

And yes I've never uninstalled the old version before updating. Any hints on rolling back would be gratefully received. I'm running XP home, as far as I can tell fully up to date.

Link to post
Share on other sites

OK

 

I uninstalled the latest version, installed 1.38.485 and everything seems back to normal. Cleaning 0 mb has gone from 24 seconds with the new version to 0.7 secs with 1.38.485 - same settings (secure deletion 1 pass).

 

I guess I'll have to wait a few days before I've built up enough crap to know for sure, but that seems to have fixed it for now. Assuming all stays OK, I guess I'll just skip 1.39.502 and update again when that's superceded.

 

I wonder if the guy who's posting about his first run has the same issue?

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Yes you are right peterj, that page does not let you. Sorry :)

 

Have you tried uninstalling and reinstalling THIS version? Most of us here are on xp and don't have the problem you describe.

 

Also have you installed any new software lately that may be fighting with CCleaner?

CCleaner documentation can be found here

https://www.ccleaner.com/docs/ccleaner

Support contact

https://support.piriform.com/hc/en-us/requests/new

support@ccleaner.com

 

Link to post
Share on other sites
Cleaning 0 mb has gone from 24 seconds with the new version to 0.7 secs with 1.38.485 - same settings (secure deletion 1 pass).

Note the current version has a bug where it is not removing 0 byte files with secure delete enabled, looking at the above comment this MAY be contributing.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Hi

 

Sorry for not replying sooner but I've been offline for a while. 1.38.485 worked fine deleting about 170mb in about 30 secs.

 

I just upgraded to 1.40.520, and although possibly faster than than 1.39.520, it still took 77 secs to clear 50meg. As I usually leave it until about 150meg plus, I'm not sure how useable it will be. I'll post again in a couple of weeks or so. Sorry I didn't retry with 1.39.520, but I've got pretty stingy download limits, and I didn't keep the old install file.

 

No new software added recently, not even XP updates from what I can recall. AVG updates daily, but no new versions recently that i can recall. Also updates on Spybot, but again no new versions recently.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...